Нов протест заради паркинг в Морската градина

Над 100 протестиращи окупираха рано тази сутрин входа на Община Варна. Те се обявяват “за” новоизградения паркинг в Морската градина до Делфинариума. Смятат, че създаването на паркинг там защитава работните им места.

Протестиращите настояват за оставката на кмета Кирил Йорданов. 15 полицаи охраняваха протеста, съобщи Varnautre.bg. Протестиращите носеха цветни бележки, на които пише “Искаме си работните места” и “Не на платения зелен терор”. Те скандираха “Зелена мафия” под прозорците на кабинета на Йорданов.

От 1 ноември е в сила нова заповед на кмета. На практика движението на автомобили в Морската градина е почти забранено. Няма ги бариерите и контролно-пропускателните пунктове на входовете откъм “Хоризонт”, “Рибарски плаж” и “Коневръза”. КПП-то при Делфинариума все още действа, но така ще е до края на януари 2013-а.

Според протестиращите новата заповед е един вид тотална забрана и няма логика да отпаднат изключенията да могат да влизат коли, които отиват до обекти с паркинг.

Своето недоволство работещите в местност “Салтанат” ще изразяват всеки ден с протест в 8.30 часа пред Община Варна.

Между виковете “Оставка” се чуха коментари, че общината има 3 декара собствена земя в “Салтанат” и там може да се направи паркинг. Това ще свали напрежението и ще носи приходи на общината. В момента се харчат 300 000 лева на година за КПП-то до спирката на входа към Морската над Делфинариума, коментираха протестиращите. Повечето от тях имат семейни фирми, а проблемът с паркирането съсипва бизнеса им.

Advertisements

Trả lời

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Bạn đang bình luận bằng tài khoản WordPress.com Đăng xuất / Thay đổi )

Twitter picture

Bạn đang bình luận bằng tài khoản Twitter Đăng xuất / Thay đổi )

Facebook photo

Bạn đang bình luận bằng tài khoản Facebook Đăng xuất / Thay đổi )

Google+ photo

Bạn đang bình luận bằng tài khoản Google+ Đăng xuất / Thay đổi )

Connecting to %s