Цистерна с пропан бутан от влакова композиция се запали край Езерово

Най-вероятно техническа неизправност е причината за възпламеняването на цистерната с газ пропан-бутан. Инцидентът е възникнал след претоварване от ж.п. цистерна на автоцистерна. Огнеборците охлаждат засегнатите съоръжения и гасят запалилите се 50 декара сухи треви.

При произшествието са пострадали двама души. Един от тях (на 42 години) е настанен в болница във Варна и е в стабилно състояние. Другият има 90% изгаряния, на командно дишане и с опасност за живота, съобщава БГНЕС.

Към момента няма опасност за околната среда, прилежащата инфраструктура и жителите на близкото населено място. Движението в района е отцепено.

На място отиде кметът на Белослав Желязко Петров, който разказа, че около 16.00 часа, при пълнене на газ пропан-бутан от две ж.п. цистерни в автоцистерна, се спуква маркучът, който пълнел цистерната. Тъй като маркучът е под високо налягане, от него изтича газ, и при допира със земята, се получава искра и възпламеняване. Човекът, който е пълнил цистерната, е бил изхвърлен на земята от ударната вълна.

ImageImageImageImage

Advertisements

Trả lời

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Bạn đang bình luận bằng tài khoản WordPress.com Đăng xuất /  Thay đổi )

Google+ photo

Bạn đang bình luận bằng tài khoản Google+ Đăng xuất /  Thay đổi )

Twitter picture

Bạn đang bình luận bằng tài khoản Twitter Đăng xuất /  Thay đổi )

Facebook photo

Bạn đang bình luận bằng tài khoản Facebook Đăng xuất /  Thay đổi )

w

Connecting to %s